Ideální pomocník pro tvorbu mléčné pěny a míchání nápojů.
1 ks
Váš šlehač Aerolatte® je dodáván se dvěma kvalitními značkovými alkalickými bateriemi AA (před prvním použití musíte vyjmout ochranný plastový pásek).
Tři kroky k dokonale napěněnému mléku:
- Naplňte jednu třetinu šálku mlékem a zahřejte ho na 60 °C. Pozor nevařte. U mléčných koktejlů zajistěte, aby mléko bylo vychlazené.
- Vložte šlehač Aerolatte® do mléka na dno šálku.
- Zapněte šlehač a po dobu 15–20 sekund pomalým pohybem metlu po vnější straně hrnku vytahujte. Jakmile mléko začne houstnout, šlehač zvedněte těsně pod vrchol pěny. Nezapomeňte vypnout šlehač Aerolatte® před vyjmutím z mléka!
Tip: Dobře funguje čerstvé, plnotučné, polotučné nebo odstředěné mléko. Šlehač Aerolatte® lze použít i u kozího, ovčího, sójového, UHT nebo sušeného mléka. Mléko by mělo být vychlazené na výrobu mléčných koktejlů nebo zahřáté na teplotu 60 °C pro výrobu teplých nápojů. Nesmí být vařící, protože tím se sníží schopnost mléka pro šlehání. Malé množství mléka úplně stačí zahřát na zhruba 55 sekund na 850 W v mikrovlnné troubě.
Čištění Aerolatte®
- Před prvním použitím napěňte horkou mýdlovou vodu a poté přístroj důkladně opláchněte, abyste ho vyčistili.
- Zapněte na několik sekund nerezovou šlehací metlu, aby pořádně proschla.
- Šlehací tyč se nikdy nepokoušejte vytáhnout z rukojeti, protože je pevně připevněna k motoru.
- Neohýbejte šlehací tyč.
- Rukojeť otřete vlhkým hadříkem, ale nikdy nenechte vodu přijít do kontaktu s držadlem, ve kterém je umístěn motor a baterie.
- Nevkládejte šlehač do myčky.