V roce 1932 vytvořil belgický pekař Jan Boone st. karamelizovanou sušenku, která neobsahovala nic jiného než přírodní ingredience. Pojmenoval ji Lotus podle květiny, která symbolizuje čistotu.
V 50. letech začal pekař Boone sušenky balit jednotlivě. Kavárny a restaurace začali po sušenkách dychtivě toužit, protože karamelová chuť sušenky Lotus a kávy se navzájem perfektně doplňují. Sušenky se tak staly ihned hitem.
V průběhu let se popularita sušenek Lotus Biscoff rozšířila daleko za hranice. Milovníci kávy po celém světě do dnes žádají o Lotus Biscoff ke svému latte nebo espressu. Není překvapením, že samotný název Lotus Biscoff je tedy kombinací slov „sušenka“ a „káva“.
I dnes je společnost Lotus Bakeries stále rodinnou firmou a sídlí ve svém domovském městě. Jednotlivé ingredience sušenek Lotus Biscoff jsou stále přírodní pro zachování původní jedinečné chuti a křupavosti. Z pece vychází ročně 6 miliard sušenek, na kterých si pochutnávají lídé na 6 kontinentech.
Lotus Biscoff se stal mnohem více než oblíbeným doplňkem kávy. Kreativní kuchaři a cukráři jej používají i jako přísadu do lahodných dezertů.
Originální karamelové sušenky. Stejná receptura již od roku 1932. Unikátní proces karamelizace dodává sušence jemnou chuť skořice. Bez přidaných barviv, dochucovadel nebo hydrogenových tuků.