Proč právě Chemex? Nakonec je to vždy o chuti: jemné, čisté a bez hořkosti. Chemex je jednou z nejefektivnějších metod, jak žádaného výsledku dosáhnout. A je zde i další dobrý důvod, proč si vybrat právě Chemex, a to je jeho stylový design. Dřevěná rukojeť s koženým provázkem vypadá skvěle a vaši zákazníci budou o tomto skvostu denně diskutovat.
Objem: 900 ml
Od roku 1941 připravuje Chemex nejlepší filtrovanou kávu, jakou si lze představit, díky dokonalému souladu umění a vědy. Jedinečné vlastnosti čisté skleněné karafy zajišťují přirozenou chuť vašich vybraných kávových zrn. Spolu s vědecky navrženými filtry poskytuje Chemex procesem přípravy kávy perfektní šálek bez jakýchkoli usazenin nebo hořkých prvků, a těší milovníky kávy po celém světě.
Chemex poskytuje čistý chuťový zážitek:
- Vyrobeno z neporézního borosilikátového skla, které neabsorbuje pachy ani chemické pozůstatky.
- Patentovaný tvar a tloušťka filtrů Chemex eliminuje oleje, sedimenty a hořké prvky.
- Proces nalévání Chemex umožňuje zakrytí a chlazení kávy pro opětovný ohřev bez ztráty chuti.
- Jednoduchý, snadno použitelný s nadčasovým elegantním designem.
Příprava:
- Mletí kávy: Vyberte si svou oblíbenou zrnkovou kávu a středně hrubě ji namelte.
Tip: Doporučujeme použít keramický mlýnek, protože poskytuje konzistentnější velikost částic, což umožňuje rovnoměrnější extrakci a plnější šálek kávy.
- Filtr: Vložte kávový filtr CHEMEX® lepeným spojem do horní části CHEMEX® do tvaru kužele tak, aby jedna strana kuželu měla tři vrstvy. Silná (třívrstvá) část by měla zakrýt vylévací hubici.
Tip: Navlhčete filtr horkou vodou, aby se nádoba opláchla a předehřála. Jakmile voda zcela proteče filtrem, vylijte ji z CHEMEX a filtr udržujte utěsněný na stěně.
- Dávkování: Vložte polévkovou lžíci namleté kávy na každý šálek (5 oz./147 ml) do filtru. Neváhejte použít více, pokud dáváte přednost silnější kávě; příprava kávy v CHEMEX® eliminuje hořkost.
Tip: U všech typů s výjimkou modelu velikosti pinty označuje „tlačítko“, že karafa je napůl naplněna a spodní část dřevěného límce je plná. Na modelu velikosti pinty je „tlačítko“ značkou plnosti.
- Příprava: Jakmile přivedete potřebné množství vody do varu, zastavte ji. Nalijte malé množství vody na kávovou sedlinu, abyste ji namočili, a počkejte asi 30 sekund, než uvolníte z kávy nejžádanější kávové prvky.
Tip: Perfektní teplota vaření je zhruba 93 °C (200 ° F).
- Nalévání: Po uvolnění kávového aroma pomalu nalijte vodu na kávovou sedlinu, a přitom udržujte hladinu vody hluboko pod horní hranou CHEMEX® (čtvrt palce nebo více). Vodu nalévejte pomocí krouživého pohybu. Naléváte, tak abyste zajistili rovnoměrné promočení namleté kávy.
- Vyhoďte filtr: Jakmile připravíte požadované množství kávy, vyjměte filtr s kávou a vyhoďte.
- Užijte si perfektní šálek: Nalijte čerstvě připravenou kávu do šálku a vychutnejte si ji.
- Čištění: Pečlivě očištěný CHEMEX® vám poskytne celoživotní servis. Odstraňte dřevěnou rukojeť a pokračujte v ručním omývání horkou vodou a mýdlem nebo umístěte kávovar bezpečně do myčky.